• 24
  May

  Pictura pe sticlă

  http://blogrecreativ.re-creativ.ro/archives/78
  posted in Pictura

  Pictura pe sticlă seduce prin transparenţa culorilor cu care te poţi juca şi prin diferitele tehnici pe care le poţi utiliza. Foarte important în pictura pe sticlă este ca suprafaţa ce urmează să fie pictată, să fie spălată foarte bine cu detergent de vase şi uscată cu delicateţe.

  Trebuie specificat faptul că cele mai multe picturi sunt pur-decorative şi non-alimentare. Pentru a picta veselă de sticlă este necesară o vopsea specială pentru uz alimentar, iar ixarea vopselei se face într-un cuptor de gătit normal.

  Pictura pe sticlă se poate realiza prin mai multe tehnici: se pictează într-o singură culoare; se pictează prin suprapunerea mai multor culori sau se desenează contururi cu auriu, argintiu sau negru. În cazul în care se alege pictarea prin culori suprapuse, primul strat de vopsea se aplică cu 24h înainte de decorare deoarece acesta trebuie să se usuce foarte bine.

  Pictura pe sticlă este o activitate creativă şi îndrăgită atât de adulţi, cât şi de cei mici, iar de cele mai multe ori rezultatele sunt uimitoare.

Comments