• 31
  May

  Scrapbooking – Album de vacanta

  http://blogrecreativ.re-creativ.ro/archives/189
  posted in Scrapbooking

  Acest album poate fi realizat dintr-un carnetel sau o agenda simpla imbracata intr-o coperta decorativa din carton sau material textil. Coperta este decorata cu scotch imprimat cu diverse modele, o fotografie printata tip portret si un text cu litere din carton buretat (moosgummi).

  1. Se taie o bucata din materialul cu care urmeaza a se imbraca copertile carnetelului; acesta trebuie sa fie cu 3cm mai mare decat dimensiunea carnetelului pe fiecare latura. Este indicat sa se masoare cu carnetelul deschis, asezat cu fata in jos.  Se aplica un strat de lipici pe coperti, dupa care, cu carnetelul deschis, se lipeste materialul, se netezeste pentru a realiza o suprafata plana si se lasa sa se usuce cca. 5-7 min.

   

  1. Se intoarce carnetelul deschis cu fata in sus si se dau toate paginile pe o singura parte a carnetelului. Cu ajutorul unui creion se marcheaza pe partea interioara a copertii, conturul surplusului de material, dupa care se intoarce catre interior si se lipeste pentru a finaliza coperta. La fel se procedeaza si in partea opusa.

  3 . La fiecare colt marcati o linie la un unghi de 3mm pe materialul decorativ ce imbraca coperta.

  4.  Se masoara latimea si lungimea cotorului carnetelului, atat sus cat si jos.

  5. In functie de aceasta se taie o fasie din materialul decorativ cu aproximativ 5mm mai lunga decat lungimea cotorului.

    6.   Se aplica lipici cu ajutorul unei pensule pe cotorul cartii si lipiti coperta. Va puteti ajuta de capatul celalalt al pensulei pentru fixare.

  7. Se decoreaza coperta cu scotch decorativ, fotografie tip portret imprimata si figurine/litere din carton buretat.

Comments