• 12
    Oct

    Despre QUILLING

    http://blogrecreativ.re-creativ.ro/archives/1021
    posted in Diverse, Quilling

    Se pare ca acest mestesug a aparut in Egiptul antic, insa pe atunci nu putea fi vorba de rularea hartiei, ci mai degraba de papirus. In timpul Renasterii, calugarii si calugaritele din Franta si Italia, foloseau acesta tehnica pentru decorarea cartilor si obiectelor religioase, transformandu-le in adevarate obiecte de arta. Prin secolul al XVIII-lea, in Europa, tehnica quilling devine una dintre principalele preocupari ale doamnelor din inalta societate, devenind si una dintre disciplinele artistice, studiate in scolile vremii.Prin aceasta arta ele isi puteau confectiona rame foto, suporturi de lumanari, cutii de bijuterii, felicitari si multe alte lucruri deosebite.

    De-a lungul timpului, aceasta tehnica a suferit numeroase modificari privind tipul de hartie folosit, motivele create si culorile, care difera de la o perioada la alta. Scopul tehnicii quilling, ramane pastrat intact, de-a lungul veacurilor: scopul de a transforma un obiect oarecare, intr-unul ingenios infrumusetat, intr-o podoaba, intr-un obiect de arta.

    Rularea hartiei, filigran sau quilling sunt doar o parte din numele pe care acest mestesug le-a primit de-a lungul istoriei sale. Cele mai cunoscute tehnici artistice de “modelare” a hartiei sunt tehnica rularii hartiei(tehnica quilling), practicata in special de chinezi si tehnica plierii hartiei (tehnica origami), venita din Japonia. Ambele metode sunt vechi si ambele necesita rabdare, indemanare si imaginatie.

    8924456085_46127c3080_z

    1

    Quilled flowers

    2

    3968554198_5cfe513cd8_z

    3

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    PE  www.re-creativ.ro  AI  CELE MAI BUNE PRETURI LA FASIILE QUILLLING

    Set  fasii quilling - 3mm, 200 fasii

    Set fasii quilling – 3mm, 200 fasii

    Ac quilling, maner lemn, 5 mm

    Ac quilling, maner lemn, 5 mm

    Pieptene pentru fasii QUILLING

    Pieptene pentru fasii QUILLING

Comments